Всесвітня продовольча програма ООН надасть допомогу 220 тисячам людей на Сході України

 

Всесвітня продовольча програма ООН протягом 2017 року продовжить надання продовольчої допомоги 220 тисячам людей, які постраждали в результаті конфлікту на Сході України, поступово підтримуючи діяльність щодо раннього відновлення.
Про це йдеться в прес-релізі організації, наданому “Новинарні“.

Через три роки з початку конфлікту безпекова ситуація на Сході України залишається напруженою. За оцінками, 3,1 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги, і жителі України продовжують відчувати негативні наслідки конфлікту, зазначають у ВПП.

“Ситуація ускладнюється, оскільки ціни зростають досить швидко порівняно з доходами, що обмежує здатність населення дозволити собі продукти харчування, яких воно потребує”, – констатує представник ВПП в Україні Дорте Еллехаммер.

У 2017 році ВПП продовжить забезпечувати продовольчими наборами 70 тисяч вразливих жителів, потреби яких є найбільш високими, інформує Програма.

Зазначається, що продовольча допомога ВПП розрахована на підтримку літніх людей, сімей з одним годувальником, людей із хронічними захворюваннями та інвалідністю, а також на тих, хто не отримує гуманітарну допомогу в будь-який інший формі.

ВПП буде продовжувати розвивати систему надання продовольчої допомоги шляхом грошових переказів та продуктових ваучерів, де це можливо, в залежності від наявності необхідних ринкових умов і фінансових установ.

Протягом весни і літа ВПП ООН та її партнери здійснюватимуть невеликі проекти раннього відновлення, націлені на підвищення рівня життя домогосподарств, підвищення доходів, диверсифікацію культур і відновлення виробничих фондів.

“Якщо не вживати середньо- і довгострокових заходів відновлення засобів до існування, все більше людей будуть потребувати гуманітарної допомоги в найближчі місяці і роки”, – визнала Дорте Еллехаммер.

У відомстві повідомляють: близько 150 тисяч людей, рівень продовольчої захищеності яких визначений як середній (мається на увазі, що вони відчувають труднощі у забезпеченні себе достатньою кількістю їжі на щоденній основі), отримуватимуть продовольчу допомогу і в той же час будуть залучені до участі в тренінгах та діяльності з раннього відновлення, адаптованих до місцевих умов та базованих на наявних фінансових ресурсах.

Згідно зі звітом, Всесвітня продовольча програма ООН починаючи з листопада 2014 року надала допомогу харчами 850 тисячам вразливих людей, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

“ВПП вдячна донорам, які вже допомогли українцям у цьому році, зокрема урядам Німеччини та Італії, які першими підтримали діяльність ВПП”, – сказала Еллехаммер.

Зазначається, що Німеччина надала ВПП в Україні вже 3 млн. євро (3,2 млн. доларів США), Італія – 0,7 млн. євро (0,8 млн дол.).

“ВПП терміново необхідно більш ніж 30 млн. дол. США, щоб забезпечити людей на Сході України, які постраждали у результаті конфлікту, необхідною продовольчою допомогою до грудня 2017 року”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Продовольчий кошик в ОРДЛО на 25% дорожчий, ніж по Україні, – WFP ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна