Суд у Ростовській області постановив депортувати в Україну колишнього бойовика “ЛНР”

 

Новошахтинський районний суд у Ростовській області РФ постановив видворити за межі Росії громадянина України Олега Андрушевича, який у 2014-2015 роках воював у складі незаконних збройних формувань “ЛНР” на Донбасі. Про це пише “Відкрита Росія“.

Рішення суду датоване 7 лютого.

Зазначається, що 34-річний Андрушевич родом із Харківської області (місто Південне), під час Революції Гідності долучився до “Антимайдану”. У 2014 році вступив до лав бойовиків “ЛНР”, щоб “боротися з незаконною владою” в Україні.

За його словами, він служив у батальйонах бойовиків “Лєший” та ім. Святого Георгія Побідоносця. Судячи з посвідчення – також у 1-му козачому полку ім. Платова в отамана Павла Дрьомова, знищеного в грудні 2015 року.

 

На блокпосту в Олександрівці отримав контузію після обстрілу.

Після цього переїхав у Новошахтинськ до цивільної дружини, яка також допомагала бойовикам Донбасу.

Намагаючись оформити свій статус у Росії, Андрушевич звернувся до міграційної служби та поліції.

“Суддя форменно знущалася. Зажадала довідку від СБУ про те, що на мене порушено кримінальну справу або що моєму життю загрожує небезпека, і тоді вона надасть притулок. Я і в поліції, і в суді намагався пояснити, що на Україну мені не можна.
У поліції, до речі, взагалі не хотіли вносити в протокол, що я служив в ополченні, говорили «не треба, давай не будемо». Але я їх все ж переконав. А в суді показав документи, що служив, показав, що я в базах даних «Миротворця». Вони знизали плечима, сказали – все, що ми можемо для вас зробити, це видворити за територію РФ самовиїздом, а не через спецприймальник. Ну й присудили самовиїзд”, – розповів екс-бойовик журналістам.

Присутність у базі “Миротворця” – основний аргумент, який адвокати Андрушевича планують використовувати під час оскарження рішення Новошахтинського суду.
У своєму зверненні на ім’я уповноваженого РФ з прав людини в Ростовській області Андрушевич також вказав, що він опікає трьох дітей, причому одна дитина хвора на аутизм. Відповіді він поки не отримав.

На території, підконтрольній Україні, колишній бойовик “ЛНР” побоюється переслідувань і кримінальної відповідальності.

Читайте також:
Суди в Росії вважають пом’якшувальною обставиною найманство в армії “ДНР”

У Мінську з’ясувалося, що Росія затримала в себе громадянина України й передала його в “ДНР” як нового заручника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна