Печерський суд закрив “справу Лещенка”

 

Печерський районний суд Києва закрив “квартирну справу” народного депутата Сергія Лещенка, не знайшовши в ній складу злочину. Як повідомляє “Українська правда”, таке рішення суд прийняв у середу, 15 лютого.

Головуючий суддя заявив, що суд “постановив у справі про адміністративне правопорушення відносно Лещенка Сергія Анатолійовича… за ч.1 ст. 172 п.5 Кодексу України про адмінпорушення закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення”.

Як відомо, на початку вересня спалахнув скандал через придбання Лещенком квартири площею 192 кв. м вартістю 7,55 млн. грн. в елітній новобудові на вулиці Франка в центрі Києва.
НАЗК просило суд оштрафувати Лещенка за порушення при купівлі нерухомості – нібито депутат “одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником” (1,8 млн. грн.).

Лещенко стверджує, що звинувачення є неправдивими, а замовлення на його переслідування надійшло з Банкової.

Читайте також:
У НАЗК встановили порушення при купівлі квартири Лещенком
і вимагають штраф. Депутат не згоден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна