“Плівки Рожкової”: керівниця з Нацбанку стала фігурантом справи НАБУ. ОНОВЛЕНО

 

Один з керівників Національного банку України став фігурантом справи НАБУ. Про це повідомив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради директор Бюро Артем Ситник.

“У п’ятницю (10 лютого) зареєстровано провадження стосовно одного з керівників НБУ… Справа фактова”, – сказав голова Національного антикорупційного бюро.

Ситник відмовився відповісти на питання, чи йдеться в цьому кримінальному провадженні про заступницю голови НБУ Катерину Рожкову.
Але 10 лютого НАБУ заявило, що за результатами вивчення телефонних розмов Рожкової з акціонерами та менеджментом банків має намір відкрити кримінальне провадження про можливу корупцію. НБУ у відповідь висловив надію, що детективи встановлять походження цих записів, зазначає LB.ua.

У листопаді в ЗМІ були викладені телефонні розмови Рожкової з менеджментом і акціонерами “Платинум банку”, в якому вона працювала до НБУ головою правління.

ОНОВЛЕНО. Заступник генерального прокурора – спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький підтвердив, що справу відкрито стосовно фактів, озвучених у телефонних розмовах Рожкової з акціонерами та менеджментом банків. “Ця справа за “плівками Рожкової”, – заявив він.
Голова САП зазначив, що підозру в рамках цього провадження ще нікому не підготовлено.

Читайте також:
У заступниці Гонтаревої провели обшуки. Вилучили телефон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна