Проти російського нардепа, який отримав паспорт України, в РФ порушили справу за шахрайство

 

Слідчий комітет Росії виніс постанову про притягнення як обвинуваченого колишнього депутата Держдуми від КПРФ Дениса Вороненкова.
Ця інформація з’явилася відразу після того, як на українському сайті “Цензор” було опубліковано інтерв’ю з Вороненковим – перше після отримання ним українського громадянства.
В інтерв’ю він зробив низку викривальних заяв проти російської влади, передає “Цензор.нет” з посиланням на “Коммерсант”.

Екс-депутатові заочно інкримінують організацію особливо великого шахрайства – рейдерського захоплення в 2011 році будівлі в центрі Москви вартістю $5 млн. Вороненкова оголошено в розшук.

Слідком РФ активізував розслідування щодо Вороненкова лише після того, як той склав депутатські повноваження.
Раніше СКР безрезультатно намагався притягнути депутата Держдуми – члена комітету з безпеки та протидії корупції – до кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі у складі організованої групи).

Нагадаємо, в інтерв’ю в Києві Вороненков розповів, що разом із дружиною переїхав до Києва ще в жовтні минулого року, не чекаючи закінчення терміну повноважень депутата Держдуми. А вже 6 грудня 2016 року отримав громадянство України.

Вороненков за власною ініціативою дав Генпрокуратурі України свідчення у справі про держзраду проти колишнього президента Януковича. Він вважає Януковича зрадником, який причетний до масових вбивств людей і який повинен був отримати в Росії не притулок, а справедливий суд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна