За день в АТО без втрат, але штаб анонсував удари у відповідь на важкі обстріли

 

З початку доби 13 лютого зафіксовано 39 обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО. Втрат серед військових Збройних сил України немає. Про це ідеться в зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

Російсько-окупаційні війська вчергове цинічно порушили режим тиші, обстрілявши наші позиції з важкого озброєння”, – наголосили в штабі.

На Донецькому напрямку з артилерії калібром 122 міліметрів обстріляли Піски. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів – Авдіївку та Троїцьке. З гранатометів та стрілецької зброї Невельське, Зайцеве, Верхньоторецьке, Новоселівку Другу та Луганське. По Невельському вогонь вів снайпер.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, танків, БМП окупанти обстрілювали Водяне. З мінометів різних калібрів – Красногорівку, Широкине, Водяне. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Водяне, Лебединське, Богданівку, Широкине. БТР противника вів вогонь по Водяному, БМП та снайпер – по Широкиному.

На Луганському напрямку бойовики використовували 82-міліметрові міномети та гранатомети, обстрілюючи наші позиції в районі Кримського.

За півтори години до звітного таймінгу прес-служба штабу АТО видала попереджувальну заяву: “…У разі продовження провокаційних обстрілів українських позицій після 16:30 та з метою уникнення втрат серед особового складу сили АТО будуть вимушені відкривати адекватний вогонь у відповідь. Про таке рішення вже попереджено Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін встановленим порядком”.

Читайте також:
“Кандидат в наступники Гіві”.
За “ДНР” приїхав воювати російський письменник Прилєпін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна