“Якщо альтернативи вугіллю з ОРДЛО немає, вимагаю формули “Макіївка+”, – донеччанин Казанський

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Що ж, якщо альтернативи вугіллю з ОРДЛО дійсно немає, як каже Гройсман, то давайте тоді хоча б поміняємо формулу “Роттердам+” на “Макіївка+”. Тим більше, що деякі люди стверджують, що роттердамська формула взагалі не працює.

Ну раз не працює, значить, немає ніяких проблем, щоб на офіційному рівні її скасувати, вірно?

Візьмемо за основу ціну вугілля на станції Ясинувата або Світланове + вартість транспортування до ТЕС.

А до тих пір, поки цього не сталося, я буду вважати президента і прем’єра – шулерами, які вступили в змову з Ахметовим і допомагають йому отримувати надприбутки за рахунок і без того не надто багатого населення України.

Читайте також:
Блокувальники “торгівлі на крові” влаштували третій редут
– “імені 16-го батальйону”

Як відомо, в березні 2016 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила методику формування прогнозної оптової ціни електричної енергії. Методика зокрема передбачає, що гранична ціна, за якою українські ТЕС можуть закуповувати вугілля, не повинна перевищувати ціну на вугілля на біржі в порту Роттердама (Нідерланди) і витрати на його доставку в Україну.
При цьому очевидно, що за такою формулою “Роттердам плюс” в Україну продається вугілля, яке видобувається на окупованих територіях ОРДЛО.

У липні 2016 року міністр енергетики Ігор Насалик заявляв, що Міненерго має намір закладати в основу ціни вугілля для вітчизняних споживачів середню вартість палива на біржі в Польщі, а не в Роттердамі. Однак відтоді ситуація не змінилася.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна