У “аскерівців” на Чонгарі знайшли зброю з “Айдару”. Напад стався “напідпитку”, – ЗМІ

 

Під час конфлікту на Чонгарі між військовими Збройних сил України та кримськотатарським батальйоном, що формується, у татар виявлено арсенал зброї, зокрема ту, що числиться втраченою в добровольчому батальйоні ЗСУ “Айдар”.
Про це повідомила в соцмережі журналістка Ольга Решетилова, координатор Медійної ініціативи за права людини.

“Маленький нюанс про конфлікт на Чонгарі між військовослужбовцями 34-го батальйону 57-ї бригади і так званим іслямовським батальйоном “Аскер”.
У аскерівців під час роззброєння виявили цілий арсенал: 9 АК, 2 підствольних гранотимети, 2 снайперські гвинтівки, 3 кулемети – 2 ПК і 1 ПКМ, 4 “Шмелі” російського виробництва, ящик РГД-5, 15 гранат Ф-1, 17 АГС, РПГ-7, 50 РПГ-18, -22 і -26, 60 цинків патронів, переважно 5.45″, – написала Решетилова.

“А тепер ловіть вишеньку на тортик. Частина вилученої зброї числиться раніше втраченою… в батальйоні “Айдар” (24-й окремий штурмовий батальйон ЗСУ)”, – додала вона.

Перед цим Осман Пашаєв – журналіст кримськотатарського каналу ATR, що належить ініціатору блокади Криму Ленуру Іслямову – розповів про обставини конфлікту на Чонгарі: “Командир 34-го батальйону 57-ї бригади ЗСУ Сергій Шпанко керує захопленням “Аскера”, побиттям людей. Захопленням керував п’яний майор, якому поскаржився місцевий підприємець – власник кафе і ринку на Чонгарі. “Татари захопили ділянку землі і розташували на ньому блокаду”, – розповів бізнесмен, бухаючи з майором. Тому, недовго думаючи, майор вирішив відновити справедливість, підняв солдатів, і бійці почали звільняти вірменського підприємця від татарського ярма. Вранці майор вибачався перед представниками місцевого меджлісу, яких теж поклали обличчям на землю”.

За словами Пашаєва, “нічна атака” відбувалася із використанням БТР, при цьому “поклали обличчям на землю директора Новоолексіївської середньої школи, який є керівником місцевого меджлісу”.

Пашаєв додав, що командир 57-ї бригади полковник Дмитро Красильников зараз перебуває на Чонгарі і розбирається з обставинами події.

“Його підлеглий комбат Шпанко вже вибачився за нічну вилазку на БТР і стрілянину”, – підкреслив журналіст.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що інцидент вичерпано, до 11:00 поліція і військов залишили місце розташування “Аскера”.

Як відомо, майор Сергій Шпанко, позивний “Опер” – бойовий офіцер, який пройшов Дебальцеве, Зайцеве, Майорськ, інші “гарячі точки” АТО.

Читайте також:

На Херсонщині стався конфлікт між ЗСУ і кримськотатарським батальйоном

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна