Суд відправив під арешт із заставою ділків із київського главку поліції, які розкрали 10 млн., – ГПУ

 

Дніпровський райсуд Києва обрав запобіжні заходи п’ятьом учасникам злочинної групи із ГУ Нацполіції, яких підозрюють у привласненні майже 10 млн. гривень, що призначалися на виплату премій столичним поліцейським.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Трьох затриманих заарештовано строком на два місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 млн. гривень.

Зокрема, начальникові Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції України в м. Києві суд у якості альтернативи тримання під вартою визначив заставу в сумі 2 млн. гривень; представникові профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 млн. гривень кожному.

Ще двоє фігурантів кримінального провадження за рішенням суду перебуватимуть під домашнім арештом. Одного з них суд також зобов’язав носити електронний засіб контролю.

Крім того, прокуратурою подані клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 млн. гривень, які були вилучені в підозрюваних під час обшуків, а також рухомого та нерухомого майна, що їм належить (три автомобілі, три квартири та приватний будинок).

У ГПУ нагадують, що 10 лютого 2017 слідчі прокуратури міста Києва спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України затримали п’ятьох посадових осіб столичного главку поліції одразу після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис. грн.
Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Читайте також:
У Києві на хабарі $8 тис. затримали слідчу поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна