У зоні АТО затримали жінку-снайперку “ДНР”

 

Співробітники Служби безпеки України затримали в районі проведення АТО на лінії розмежування жінку – снайпера так званої “ДНР”. Про це на брифінгу в неділю, 12 лютого, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

“Правоохоронці затримали жінку на лінії розмежування, коли вона намагалася потрапити на підконтрольну українській владі територію для переоформлення документів. Співробітники спецслужби встановили, що вона була снайпером взводу швидкого реагування і радіотелеграфістом внутрішніх військ так званого “МВС ДНР”, – інформував напередодні прес-центр СБУ.

За словами затриманої, вона протягом чотирьох місяців проходила спеціальну підготовку на території Росії в населеному пункті поблизу міста Таганрог у Ростовській області.
Інструктори табору бойовиків раніше проходили службу у військах спеціального призначення РФ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Школярі Донецька проходять стрілецький вишкіл,
щоб стати снайперами в “армії ДНР”, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна