НАТО непокоїть зростання хвилі фейків у російських медіа

 

Серед вищих посадових осіб НАТО і Європейського Союзу зростає занепокоєння з приводу здатності Росії використовувати телебачення і інтернет для поширення фейкових новин, повідомляє агенція Reuters.

“НАТО має справу зі значним зростанням російської пропаганди і дезінформації після незаконної анексія Криму Росією в 2014 році”, – повідомила прес-секретар Альянсу Оана Лунгеску.

За її словами, російські сайти, такі як Sputnik та Russia Today, розміщують відверто неправдиву інформацію.

Серед свіжих прикладів Лунгеску назвала публікацію виданням Life.ru змонтованого аудіозапису нібито телефонної розмови генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга і російського пранкера, який видавав себе за президента України Петра Порошенка.
“Цього дзвінка ніколи не було, і це був очевидний випадок дезінформації”, – підкреслила вона.

Лунгеску навела ще один приклад дезінформації: в липні 2016 року Sputnik, RT та інші російські сайти опублікували репортажі про пожежу на базі НАТО в турецькому Ізмірі, назвавши це “саботажем” після спроби держперевороту в Туреччині.
“Ми зв’язалися з Sputnik, RT та іншими, щоб внести правки в цю інформацію, оскільки пожежа виникла в лісі, на певній відстані від бази, і не мала до неї жодного відношення”, – розповіла Лунгеску.

Читайте також:
Європарламент прирівняв боротьбу з російською пропагандою
до боротьби з ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна