У Литві відставили командувача ВПС, який хотів ремонтувати техніку в Росії

 

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс звільнив командувача військово-повітряних сил країни полковника Аудроніса Навіцкаса через його наміри ремонтувати військові вертольоти в Росії. Про це пише Delfi.

Відповідне рішення було ухвалене міністром після завершення службового розслідування, на початку якого командувача ВПС відсторонили від виконання обов’язків кілька місяців тому.

Рішенням міністра Аудроніс Навіцкас внесений у тимчасовий резерв персоналу литовської армії, йому загрожує переведення в запас протягом двох місяців (якщо полковнику йому не буде запропоновано посаду в армії, яка відповідала б його кваліфікації та званню).

Видання нагадує, що міністерство оборони Литви з листопада минулого року розслідувало наміри ремонтувати в Росії два військові гелікоптери, призначені для пошуку і порятунку.

“Наявні матеріали свідчать, що рішення про ремонт вертольотів і виділення для цього коштів було прийнято з умовою, що ремонт не буде проводитися на території Росії або в постачальників цієї країни.
Полковник Навіцкас, перебуваючи на вищій посаді ВПС, не забезпечив реалізації політичної установки, висловленій на засіданні ради з оборонних ресурсів міноборони від 9 лютого 2016 року – не ремонтувати військові вертольоти в Росії.
Національна безпека не узгоджується з вільним трактуванням політичних установок”, – наголосив міністр оборони Каробліс, обґрунтовуючи рішення.

Delfi нагадує, що “зелене світло” ремонту вертольотів Мі-8Т в Росії минулого року дала комісія з конкурсних закупівель на чолі з представником міністерства оборони, головного командувача ВПС Литви та глави департаменту озброєнь і систем управління МО. Процес було зупинено у листопаді.

Як стверджувало МЗС Литви, ремонт гвинтокрилів у Росії пішов би врозріз з рішеннями Євросоюзу про санкції проти Москви і з зовнішньою політикою Литви.

Читайте також:
Глава МЗС Литви в Авдіївці: валентинки для Далі, книжки Тихого й обстріли

Екс-міністру оборони Болгарії висунули обвинувачення
через шкоду російській корпорації МіГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна