Під час поїздки на акцію в “ДНР” зник російський ЛГБТ-активіст

 

На непідконтрольній Україні території Донеччини зник російський ЛГБТ-активіст, колишній учасник арт-групи “Війна” Олег Васильєв, відомий як Марія Штерн або Сіро-Фіолетове.
Як повідомив у соцмережі його друг Алек Епштейн, цю інформацію підтвердила помічниця так званого “голови народної ради ДНР” Дениса Пушиліна.

Як повідомив “Медіазоні” активіст Олексій Кнедляковскій, Васильєв збирався провести в Донецьку пацифістську акцію від імені ЛГБТ-руху. Разом з ним в ОРДО вирушила 27-річна активістка Вікторія Мірошниченко.

Відомо, що транссексуал Васильєв прибув в ОРДО разом із супутницею 31 січня через неконтрольоване Україною КПП “Успенка” з російського боку, тобто порушив міграційне законодавство України.

За відомостями співрозмовниці Епштейна, росіянин благополучно минув всі КПП і дістався на таксі до Донецька.
Відомостей від нього немає з 3 лютого.

Помічниця Пушиліна стверджує, що ні в “МГБ”, ні в “МВС ДНР” російських ЛГБТ-активістів немає.

Як відомо, в серпні 2014 року міграційна служба Фінляндії надала Васильєву політичний притулок, про який він попросив, пославшись на переслідування через участь в ЛГБТ-акціях та опозиційних мітингах в Росії.

Читайте також:
Похорон Гіві: зігнали бюджетників, але до масовості Мотороли не дотягнули. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна