Окупанти вдарили “Градами” по Красногорівці

 

Російсько-окупаційні війська у п’ятницю активно атакували населений пункт Красногорівка, зокрема – били по ньому з реактивної системи залпового вогню “Град”. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, починаючи з 14-ї години 10 лютого, окупанти застосували для ударів по Красногорівці не лише РСЗВ БМ-21 “Град”, а й танки, артилерію калібром 152 міліметри та міномети калібром 120 міліметрів.

Повторний артилерійський наліт по Красногорівці було здійснено о 16-й годині 46 хвилин.

Загалом, протягом дня по Красногорівці було випущено 28 ракет РСЗВ, 29 мін калібром 120 міліметрів, 4 снаряди калібром 152 міліметри та здійснено 10 пострілів з танку.

“Такі грубі порушення Мінських домовленостей красномовно свідчать про відверте небажання незаконних збройних формувань дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи”, – наголошують у прес-центрі.

У повідомленні також зазначається, що “інформаційні ресурси ОРДО і ОРЛО продовжують маніпулювати інформацією, намагаючись видати власні обстріли наших міст за нібито «дружній» вогонь українських артилеристів”.

У зв’язку із цим, у прес-центрі штабу АТО вкотре наголошують, що така інформація не відповідає дійсності і є яскравим прикладом ведення гібридної війни проти України.

Українським військам віддано наказ не піддаватись на провокації та максимально дотримуватись режиму припинення вогню.

Як повідомлялося у зведенні прес-центру станом на 18.00 п’ятниці, 10 лютого, бойовики порушували “режим тиші” не лише щодо Красногорівки – загалом з початку доби у зоні проведення АТО на той час було зафіксовано 34 обстріли.
Втрат серед українських військових немає.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстрілювали також Гнутове, Павлопіль, Широкине, Водяне.

На Донецькому напрямку зі 120 міліметрових мінометів знову били по Авдіївці, а з гранатометів та стрілецької зброї – по Новгородському, Невельському, Луганському та Зайцевому.
По позиціях сил АТО в районі Авдіївки та Верхньоторецького вогонь вів снайпер.

На Луганському напрямку зі 120 міліметрових мінометів обстрілювали Кримське, а Новозванівку – з гранатометів та стрілецької зброї.

Читайте також:

Порошенко: Джерело обстрілів фіксують наші контрбатарейні радари зі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна