На Донеччині судять “депутата народної ради ДНР”

У Донецькій області заочно судитимуть так званого “депутата народної ради ДНР”. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донеччини.

Наразі завершено спеціальне досудове розслідування стосовно мешканця Донецька, який обвинувачується в участі у терористичній організації “ДНР”.

Слідством встановлено, що у квітні 2014 року 59-річний чоловік за власною ініціативою вступив до лав терористів. У листопаді, в результаті псевдовиборів в окупованому Донецьку його було обрано “депутатом” від так званої політичної сили “Свободный Донбасс”, а також членом комітету “по природопользованию, экологии, недрам и природным ресурсам Народного совета ДНР”.

Зазначається, що “депутат” досі перебуває на зазначеній посаді та свідомо бере участь у розробці та подальшому прийнятті “законів” і “постанов” у сфері природокористування, екології, надр та природних ресурсів окупованої території Донеччини, а також висвітлює діяльність терористичної організації “ДНР” в окремих засобах масової інформації.

Обвинувальний акт за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України спрямовано до суду. Поплічнику терористів загрожує до 15 років позбавлення волі.

З огляду на те, що обвинувачений перебуває на тимчасово не підконтрольній українській владі території, прийнято рішення про його заочне засудження.

Читайте також:
Прокуратура передала до суду заочно справу екс-ДАІшника, який тепер заправляє в “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна