В “ДНР” бояться наступу ЗС України на Донецьк і кажуть, нібито узгодили “тишу” через ОБСЄ

 

Представники терористичної організації “ДНР” повідомили, нібито вони запропонували Збройним силам України режим повного припинення вогню з 9 лютого.
Таку заяву цього ж дня зробив один з офіційних представників “армії ДНР”, так званий “заступник командувача корпусу” Едуард Басурін, передає російська агенція ТАСС.

“З нуля годин 9 лютого ми запропонували українській стороні повністю припинити вогонь. З третьої години ранку не було зафіксовано жодного пострілу”, – сказав Басурін удень 9 лютого, додавши, що в даний час обстрілів немає.

Це суперечить повідомленням українського штабу АТО.
Станом на 18:00 штаб поінформував про 39 обстрілів з боку бойовиків, зокрема застосування мінометів на всіх трьох напрямках.
Водночас поліція Донеччини повідомляла про поранення внаслідок обстрілу мирного мешканця в Авдіївці.

Російський сайт Lenta.ru повідомляє, нібито 8 лютого представники “ДНР” представили погоджений з ОБСЄ план нормалізації обстановки вздовж лінії зіткнення в Донбасі”.
“Ми підготували свої пропозиції щодо повного припинення вогню і розведення сторін уздовж всієї лінії зіткнення”, – цитує “Лента” заяву з “оперативного командування ДНР”, зазначаючи, що “план містить відведення всіх заборонених озброєнь і заборону на будь-які наступальні дії та зближення сторін”.

З боку ЗСУ, ОБСЄ і Тристоронньої контактної групи наразі не було підтверджень заяв “ДНР”.

Варто зазначити, що загострення в районі Авдіївка-Ясинувата-Донецьк із 29 січня бойовики “ДНР” та російська пропаганда трактують як результат наступу Збройних сил України.

Російські видання цитують представників терористів, які заявляють, нібито ЗСУ “стягують до лінії зіткнення в Донбасі додаткові сили і готують наступ на Донецьк з декількох напрямків”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна