Суд у Києві дав дозвіл на затримання ватажка “ДНР”

 

Апеляційний суд Києва у середу, 8 лютого, дав дозвіл на затримання ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка. Про це інформує прес-служба суду.

Рішення ухвалене за скаргою Генеральної прокуратури на рішення Шевченківського суду Києва від 14 грудня 2016 року, коли судді в затриманні Захарченка відмовили.

Нова ухвала діятиме 6 місяців.

Захарченка мають затримати з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Олександр Захарченко підозрюється в участі у діяльності терористичної організації “Донецька народна республіка”.
Він зокрема є основним підозрюваним у справі про загибель мирних жителів під Волновахою внаслідок теракту у 2015 році.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Нагадаємо, після знищення в Донецьку бойовика “Гіві” Михайла Толстих Захарченко заявив: “На полях битви в них (українських силовиків) не виходить перемагати. Вони отримували котли. Вбивають нас підло. Звертаюся до української влади і військовослужбовців: “Всіх ви нас не перестріляєте. Ми будемо приходити до вас мертвими. І все одно ми вас будемо вбивати”.

Читайте також:
Захарченко зізнався, що сепаратисти в 2014 році самі спалили село Кожевня

Справа збитого Іл-76: до суду спрямовано заочний обвинувальний акт
щодо Плотницького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна