СБУ затримала на хабарі київського митника

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарництві начальника одного з постів Київської міської митниці.
Про це передає “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник вимагав від бізнесменів майже 6 тисяч доларів США за нестворення штучних перешкод при імпорті товарів широкого вжитку.

Оперативники спецслужби затримали начальника посту та посередника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці під час отримання чергової частини хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
На хабарі затримали заступника начальника Львівської митниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна