Нацрада оштрафувала “Шансон” та інші радіостанції за недотримання мовних квот

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 лютого оштрафувала ТОВ “Телерадіокомпанія” Шансон”, КК “ТІР “ЮТАР” (“Kiss FM”) та інші радіостанції за порушення закону про виконання квот на обсяг пісень і ведення ефіру українською мовою.

Загальна сума штрафних санкцій становить понад 500 тисяч грн.

Відповідно до звіту регулятора, санкції накладено через порушення радіостанціями частин 2 або 5 статті 9 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (що стосується квот на українську мову в ефірі).

Розмір штрафів для мовників становить: “Kiss FM” – 215 600 грн., “Шансон” – 125 726 грн., ТРК “Ірта” – 25 864 грн., “Маяк” – 4 040 грн., “Скіфія” – 33 600,00 грн., “Нова хвиля” – 36 360 грн., “Сімон” – 37 800 грн., “Мастер” – 39 600 грн.

Раніше повідомлялося, що Нацрада фіксувала недотримання закону про квоти на радіостанціях “Ретро”, “Шансон” та “Kiss FM”. Після зафіксованих порушень їх перевіряли додатково.

Нагадаємо, 8 листопада набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій”, який встановлює квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій.
Радіоорганізації мають дотримуватися мовних квот з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години.
Квота розповсюджується на мову ведучих та дикторів передач, при цьому контроль за мовленням гостей студії не здійснюють.

Читайте також:
У перший день дії квот частка українських пісень на радіо стрибнула до 30%. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна