Київрада дала дозвіл на Музей Революції Гідності на Інститутській. Депутати вже внесли законопроект

 

Київська міська рада дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності.
За відповідне рішення в четвер, 9 лютого, проголосували 103 депутати Київради, повідомляє “Укрінформ”.

“Меморіальний музейний комплекс має бути зведений на місці трагічних подій і має стати символом боротьби нашого українського народу за свою свободу, боротьбу за гідність. Пам’ять наших героїв буде вшанована й увічнена”, – сказав мер Віталій Кличко.

Міністр культури Євген Нищук, у свою чергу, наголосив на важливості того, щоб це місце не пішло під сторонню забудову: “Це місце сакральне, оскільки там загинули наші герої. Тому я сподіваюся, що судові історії припиняться і Верховна Рада все ж таки затвердить, і ми зможемо повноцінно зробити конкурс на будівництво Музею Революції гідності”.

“Це не просто музей фактажу, конкретної події. Це – меморіальний комплекс, який надасть можливість здійснювати ті чи інші конференції, круглі столи, гарячі обговорення суспільного життя. Це університет Майдану, це – філософія Майдану, свободи і гідності багатьох наших подій, які ми пережили, здобуваючи свободу”, – додав Нищук.

Проект рішення Київради має на меті надати дозвіл на розробку проекту землеустрою для Музею Революції гідності на Алеї Героїв Небесної сотні, 3 у Печерському районі орієнтовною площею 1,23 га.

Вулиця Інститутська – Алея Героїв Небесної сотні, 3/5

Це захаращений пустир поруч із клубом Кабінетом Міністрів та вулицею Інститутською, де відбувалися трагічні події Революції Гідності.
На відповідній земельній ділянці передбачається будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Рішення Київради прокоментував президент Петро Порошенко. Причому, судячи з літер “ПП” на початку допису, на сторінці у “Фейсбуці” писав особисто він.

“ПП: Меморіалу на Алеї Героїв Небесної Сотні – бути. Раніше я віддав розпорядження, щоб питання виділення земельної ділянки було вирішене. І сьогодні Київрада ухвалила відповідне рішення.

Переконаний, спорудження цього надзвичайно важливого для української історії комплексу стане по-справжньому всенародною справою. Як і Майдан, який згуртував громадян різних верств, поглядів, віросповідань, статків у боротьбі за спільне майбутнє”, – написав Порошенко.

Читайте також:
Суд повернув в держвласність ділянки в Києві,
де мають побудувати музей Революції Гідності

Водночас перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що вони разом із депутатками Іриною Луценко та Марією Іоновою зареєстрували у ВР законопроект (№6068), “який закріпить територію в центрі Києва під Музей Небесної Сотні”.

“Цим нашим законопроектом усувається законодавча перепона щодо надання в центральній частині міста Києва в установленому порядку земельної ділянки із земель комунальної власності в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. Проситимемо колег прийняти цей закон в цілому на наступному сесійному тижні, в роковини Революції Гідності”, – написала Геращенко в соцмережі.

Вона подякувала Київраді, яка сьогодні надала дозвіл на розробку проекту землеустрою, та висловила сподівання, що робота завершиться протягом трьох місяців.

Читайте також:
Музей Революції Гідності на Інститутській не даватиме відповіді,
а буде “простором складних запитань”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна