Як убили Гіві (ВІДЕО). Київ підтверджує ліквідацію

 

Російський пропагандистський телеканал Life оприлюднив відео з кабінету ватажка бойовиків “ДНР” Михайла Толстих із позивним “Гіві”, в якому той був убитий сьогодні, 8 лютого, вранці.

Як видно, що приміщення сильно вигоріло після вибуху.

За версією бойовиків, вбивці використовували реактивний піхотний вогнемет “Шмель”, що пояснює велику площу пожежі після вибуху.

Представники “ДНР” вже встигли звинуватити у смерті Гіві українські розвідувально-диверсійні групи.
Зокрема в так званій “прокуратурі ДНР” бойовиків вважають, що вбивства “Гіві” і “Мотороли” (підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року), є ланками одного ланцюга.

ОНОВЛЕНО. Ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що українські силовики “підло вбили” Михайла Толстих, а Україна перетворилася на “терористичну організацію”.

Його слова передає російський канал REN.tv: “На полях битви в них не виходить перемагати. Вони отримували котли. Вбивають нас підло. Звертаюся до української влади і військовослужбовців: “Всіх ви нас не перестріляєте. Ми будемо приходити до вас мертвими. І все одно ми вас будемо вбивати”.

Читайте також:
Hello Moto! Cоцмережі з натхненням зустріли звістку про ліквідацію Гіві

У коментарі каналу “112 Україна” голова ГУ Нацполіції України Донецької області В’ячеслав Аброськін підтвердив загибель у Донецьку Михайла Толстих.

У Міністерстві оборони України також підтверджують загибель терориста Гіві.
Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Сьогодні вранці в Макіївці був убитий Михайло Толстих на прізвисько Гіві – так званий полковник російсько-окупаційних військ, ватажок бандформування “Сомалі”, – сказав полковник Мотузяник.

Він зазначив, що Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ, зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди.

“Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті Гіві – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини”, – наголосив речник МОУ.

Останнім часом бандформування “Сомалі” понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних і безглуздих атак на українські позиції під Авдіївкою, сказав Мотузяник. “Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста й кривава стежка бойовика закономірно обірвалася”, – зазначив речник.

Читайте також:
Бойовик Гіві поранений, його заступник по “Сомалі” Консул убитий, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна