Порошенко привітав сім’ю політв’язня Сущенка з днем народження батька. ВІДЕО

 

У день народження незаконно ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка президент Петро Порошенко прийняв на Банковій та привітав його дружину, дочку й сина.
Як передає “Новинарня“, про це інформує фейсбук-сторінка глави держави.

У середу, 8 лютого, Романові Сущенку виповнилося 48 років.

“Сьогодні день народження Романа Сущенка – дуже сильного і дуже шанованого українця, який зараз відомий кожному. Йому зараз дуже не легко. Він проходить через страшенні випробування. Але те, як він себе тримає, є зразком для багатьох.
Зустрівся з родиною Романа – дружиною Анжелою, донькою Юлією та сином Максимом. Ця зустріч – це маленьке вітання йому – і привітання з днем народження, і повідомлення, що ми пам’ятаємо про нього”, – написав Петро Порошенко.

На відео видно, як він дарує жінкам квіти, а синові Сущенка – подарунки, зокрема годинник.

ОНОВЛЕНО. Як написав у соцмережі прес-секретар президента Святослав Цеголко, Петро Порошенко сказав Максимові: “Цей годинник я збирався вручити твоєму батькові. Він точно його отримає. Якщо ти дозволиш – я віддаю його тобі на зберігання. Ти його будеш носити і молитися, щоб батько скоріше повернувся додому”.

“Ми робимо все можливе, щоб наш співвітчизник скоріше повернувся із «застінків КДБ», куди його абсолютно несправедливо запроторила російська влада, щоб скоріше повернувся до нас в Україну, де його чекає Максим, Юля, чекає дружина і чекають всі українці, чекаю я, як президент України”, – заявив Порошенко.

Також Цеголко розповів, що Роман Сущенко написав “дуже зворушливого листа до президента”.

Прес-секретар процитував: “Звертаюсь до Вас як до батька. Кому як не батькові знати щастя, спостерігаючи, як зростає його син? Пане Президенте, дозвольте мені побачити як зростає мій син Максим. Разом з тим розумію, що поки справи, як моя, не вирішуються поспіхом. Потрібен час. Терпляче чекатиму.

Я свідомий, що мій арешт переслідує цілком конкретні політичні цілі, які Ви, як лідер української нації, і я, її звичайний громадянин і журналіст, добре розуміємо. Мої професійний і громадянський обов’язок, мораль та корпоративна етика не дозволяли піти на співробітництво з системою і прийняти її пропозиції.

З іншого боку чудово розумію, що сподіватися на доброчинність і милосердя моїх, м’яко кажучи, процесуальних опонентів було б наївною ілюзією”.

Читайте також:
До дня народження Сущенка презентували виставку його картин,
лист та фільм “В’язні Кремля”. ВІДЕО

Як повідомляла “Новинарня“, власного кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.
7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в “шпигунстві” на користь Головного управління розвідки Міноборони України. Київ категорично відкидає такі обвинувачення.
Суд в Москві вкотре продовжив термін перебування під вартою до 30 квітня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо захисту журналістів, закликавши Кремль звільнити Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна