Hello Moto! Cоцмережі з натхненням зустріли звістку про ліквідацію Гіві

 

В українських соцмережах – позапланове свято. У середу, 8 лютого, в місті Донецьк раптово помер (рос. “скоропостижно скончался”) товариш Михайло Толстих “Гіві”.

Він згорів на роботі, у своєму кабінеті. Життя одного з найвідоміших терористів “ДНР” заслужено обірвав вогнемет “Шмель”.

“У трапа самольота в пеклі Гіві встречалі: товариші Моторола, Болотов, Анащенко, Мозговий, Дрьомов, Бєднов, БушуєвЖилін, Ципкалов, Чечетов, Калашников, Бузина і другіє офіциальниє ліца” антиукраїнської спільноти.

Новинарня” зібрала відгуки соцмереж на смерть Гіві, фотожаби та інші прояви народної творчості.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Читайте також:
Могилу Мотороли в Донецьку більше не охороняють,
але планують створити “Алею слави”

Нещодавнє опитування на сайті skrypin.ua – хто буде наступний після Мотороли




Читайте також:
Хакери зламали “вайбер” Мотороли: перед вбивством із будинку зняли охорону, він завів коханку. ФОТО

Читайте також:
У Петербурзі мурал Мотороли прикрасили словом “МРАЗЬ”

Читайте також:
Після утилізації Мотороли Захарченко повернувся
до кортежно-броньованого формату пересування. ФОТО

Читайте також:
“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?”
Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли

Як відомо, 16 жовтня 2016 року в Донецьку вбили близького соратника Гіві – Моторолу (Арсена Павлова). Основні версії його загибелі – “російський слід” або внутрішні розборки в середовищі бойовиків “ДНР”.
Як писала “Новинарня”, багато хто тоді висловлював припущення, що наступним “приберуть” Толстих.

Михайло Сергійович Толстих “Гіві”, 1980 р.н. – уродженець міста Іловайськ Донецької області. У 1998-2000 роках служив у Збройних силах України в навчальному центрі “Десна” на Чернігівщині, давав присягу Україні. Військова спеціальність – командир танка.
Працював промисловим альпіністом, був водієм дизельного навантажувача на канатному заводі.
З травня 2014 року брав участь у боях за Слов’янськ на боці незаконних збройних формувань, далі – за Іловайськ, Донецький аеропорт (відео з артилеристами Гіві) тощо.

Саме в підрозділі Гіві перебував російський актор Михайло Порєченков, коли показово обстрілював “кіборгів” ЗСУ в аеропорті Донецька.

Гіві став широко відомим, коли влітку 2014 року разом із “Моторолою” (Арсенієм Павловим) виявив особливу жорстокість в ході бойових дій проти частин Збройних сил України у складі так званого батальйону “Сомалі”.

Найпоказовішим став відеосюжет, коли Толстих піддає тортурам і приниженням полонених військовослужбовців ЗСУ, зокрема командира 90-го батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ підполковника Олега Кузьміних.
За присутності камер російських телеканалів бойовик зрізає синьо-жовті нашивки з форми українських військових та змушує жувати.

За своє невігластво Толстих заробив також прізвисько “Сластіка” – після того, як назвав цим словом нацистську свастику.

Водночас у школах “ДНР” Гіві увійшов до підручників “громадянськості” й подається як один із “героїв республіки”.

16 лютого 2015 року Михайла Толстих було включено до санкційного списку Європейського Союзу.

7 червня 2016 року ГПУ оголосила формальний розшук Толстих. У середині серпня суд дозволив заочне розслідування проти бойовика. У вересні його справу було передано до суду для заочного засудження.

Після початку ескалації в районі Авдіївки в кінці січня 2017 року було підтверджено поранення Гіві та ліквідацію його заступника, командира роти “Консула”.

Читайте також:

Прокуратура повідомила про підозру бойовику Гіві і “шиє” від 8 до 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна