Головою “нової” Нацполіції став ветеран органів із 25-річним стажем, який не задекларував мільйонні статки

На засіданні Кабінету Міністрів у середу, 8 лютого, одностайним голосуванням Сергій Князєв затверджений на посаді голови Національної поліції України.

Як передає “Новинарня“, його кандидатуру вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, обравши з трьох фіналістів, визначених на конкурсі.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав підтримати кандидатуру Князєва, який має великий досвід у боротьбі зі злочинністю і працює в МВС із 1995 року.

“Я готовий взяти на себе цю відповідальність. Непримиренна боротьба зі злочинністю і продовження реформ – це основне завдання і девіз, які покладені переді мною і які має виконувати більш ніж 100-тисячний колектив Національної поліції. Ми повинні показати результати, за які не буде соромно”, – сказав Князєв перед затвердженням.

Як відомо,  Сергій Князєв – кандидат юридичних наук.
Із 1995 року він працював у карному розшуку – від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління карного розшуку в Київській області, останнім часом (з 10 листопада 2016 року) очолював департамент карного розшуку НПУ.
В останні три роки Князєв очолював обласні управління поліції в Закарпатській, Рівненській областях, працював у Київській і Донецькій областях тощо.
За мужність і героїзм, проявлені під час АТО, в грудні 2014 року Князєва Сергія Миколайовича нагороджено орденом Данила Галицького

В е-декларації Сергія Князєва зазначено, що він володіє двома земельними ділянками по 10 соток (у Києво-Святошинському районі та Брусиловському районі Житомирщини), а також квартирами під Києвом – у Броварах та в селищі Чабани. Остання квартира – у спільній власності (25%) разом з дітьми та Вікторією Князєвою.

Водночас, в деклараціях за останні три роки Князєв не вказував наявність дружини, повідомляє Бігус.info з посланням на проект “Народне НАЗК”.

При цьому дружина має сім квартир, елітний автопарк та кілька земельних ділянок.

Згідно з реєстром нерухомого майна, в 2011 році Вікторія Князєва набула дві сусідні квартири в селі Чабани Київської області загальною площею в 130 квадратних метри. Одна з них вказана в е-декларації Сергія Князєва, як спільна власність з родиною.




Вікторія Князєва також володіє нерухомістю в Києві. Її належать дві квартири в столиці, які вона придбала в 2011 та 2013 роках, по вулиці Гречка Маршала та на проспекті Петра Григоренка.

В 2014 році екс-дружина Сергія Князєва придбала ще одну квартиру площею 63,1 кв.м в новобудові ЖК “Вишневий затишок” в місті Вишневе Київської області. Ринкова вартість квартири в цьому будинку складає приблизно 40 тисяч доларів.

Через місяць після придбання квартири в селі Вишневому Князєва придбала квартиру в новобудові в селі Крюківщина під Києвом. Квартира площею 57,4 квадратних метра в цьому будинку наразі коштує 31 тисяч доларів.

“Зазначимо, що в період придбання Вікторією Князєвою квартир, Сергій Князєв керував управлінням карного розшуку ГУМВС України в Київській області”, – пише Бігус.

За кілька місяців після призначення Сергія Князєва на посаду голови ГУНП в Закарпатській області (у липні 2015 року) Вікторія Князєва придбала квартиру площею в 100 квадратних метра в Ужгороді на вулиці Петра Лінтура, 17.

Завдяки сервісу “Гугл панорама” можна побачити, що влітку 2015 року дім ще не був сданий в експлуатацію. Ціна за подібну квартиру в цьому сягає приблизно 68 тисяч доларів.

Крім того, в Закарпатській області Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратних метрів та отримала право власності на земельну ділянку  0,2069 га.

В цьому ж році вона  також придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області  площею 0,08 га.
Згідно з інформацією з кадастрової карти, частина цієї ділянки розташована в лісі.

А вже за місяць до повернення Сергій Князєва до Києва, у вересні 2016 року, Вікторія Князєва придбала земельну ділянку в Київській області  площею 0,1576 га в селі Літочки Броварського району. Цільове призначення – “для будівництва і обслуговування житлового будинку”.

В цьому ж місяці Вікторія Князєва придбала ще одну ділянку в Броварському районі, також для будівництва житлового будинку, в селі Рожни – площею 0,1118 га.

Крім того, Князєва володіє ділянкою в селі Лук’янівка Київської області

Ще одна ділянка Князєвої площею 0,2496 га розташована в Київській області в селищі Сошники.
Згідно з інформацією кадастрової карти половина цієї ділянки – ліс, інша половина озеро.

Також Вікторія Князєва володіє автопарком: Volkswagen Tuareg 2013 року випуску, Mercedes T350 2010 року випуску та Mercedes Vito 2011 року.
Приблизна вартість автівок – 80 тисяч доларів.

Згідно з даними реєстру юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи бізнесом не займалась.

У декларації Сергія Князєва автомобілі у власності взагалі не вказані.

Крім офіційних зарплат у різних ГУ МВС (183 тис., 55 тис., 27 тис. грн.), вказано його дохід від відчуження нерухомого майна – громадянці Вікторії Григоренко – 366 022 грн.

Готівкою Князєв задекларував 200 тис. грн., 2 тис. доларів і 1500 євро.

ОНОВЛЕНО: “Невдале сімейне життя”.
Голова Нацполіції Князєв прокоментував статки екс-дружини

Читайте також:
Комісія відібрала трьох фіналістів конкурсу на голову Нацполіції

Як відомо, Національна поліція залишалася без голови після добровільної відставки Хатії Деканоїдзе 14 листопада. В. о. голови НПУ був перший заступник Вадим Троян, проти призначення якого висловилася Деканоїдзе.
Конкурс на посаду голови Нацполіції не передбачений законодавством, він був ініціативою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і тривав з 15 грудня 2016 року по 6 лютого 2017 року.

До консультативної комісії входили троє громадян України – журналіст Віталій Портников, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, директор програмної ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” Роман Романов, а також троє поліцейських-іноземців – Мікаел Люнгбю (Данія), Джозеф Макаллістер (Канада), Джон Монтані (США).

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного охочого обійняти посаду керівника НПУ.

Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років.

Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня.

Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.

На наступному етапі залишилося 10 претендентів (СПИСОК). Із них комісія відібрала трьох, із яких голову НПУ мають обрати міністр внутрішніх справ та уряд.

Серед трьох фіналістів, крім Князєва й Бушуєва, був Андрій Вишневський – адвокат, директор Координаційного центру з надання правової допомоги.

Читайте також:
Фаворити відбору на голову Нацполіції Троян і Крищенко зійшли з дистанції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна