В Авдіївці взялися ремонтувати всі будинки, зруйновані від початку війни

 

У прифронтовій Авдіївці продовжуються ремонтно-відновлювальні роботи. У понеділок, 6 лютого, по місту працювало сім ремонтних груп, які за день допомогли відремонтувати 44 пошкодження в приватному та комунальному секторі. Зранку у вівторок ремонтні групи знову вийшли на об’єкти.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“При чому ремонтуємо і відновлюємо не тільки тих 198 пошкоджень, яких місто зазнало за останній тиждень, але і всі руйнування, завдані Авдіївці від початку бойових дій на Донеччині з 2014 року. А таких об’єктів ми наразі обліковуємо близько 600″, – зазначив він.

Голова ВЦА розповів, що ніч із 6 на 7 лютого в місті Авдіївка пройшла відносно спокійно, “поодинокі обстріли були по промзоні і околицях та по позиціях наших збройних сил”.

У повному режимі працює фільтрувальна станція. Вода пішла в мережі міста, нагадав Жебрівський.

“Продовжуємо розвозити гуманітарну допомогу як в Авдіївку, так і у всі населені пункти Донеччини, які знаходяться на лінії зіткнення – від Світлодарська до Сартани.
В гуманітарний логістичний центр у Краматорську продовжує надходити допомога. Частина гуманітарної допомоги, зокрема з південної України, продовжує заходити безпосередньо на Авдіївку”, – додав голова ОДА і ВЦА.

Як повідомляла “Новинарня“, внаслідок важких обстрілів з боку бойовиків прифронтове місто Авдіївка Донецької області залишилося без електрики 30 січня. Противник прицільно вражав житлові будинки й пункти гуманітарної допомоги. Були зруйновані десятки будівель, під час 20-градусних морозів виникли проблеми з тепло- і водопостачанням.
У місті було оголошено режим надзвичайного стану. Урядовим і комунальним службам у стислі терміни вдалося відновити теплопостачання Авдіївки та організувати подачу води за графіком.
Після цього через нові потужні обстріли з боку бойовиків не могли відбутися роботи з відновлення електропостачання. У суботу ввечері, 4 лютого, голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в СЦКК знову дала гарантії припинення вогню в Авдіївці. Після ремонтних робіт 4-5 лютого в неділю ввечері Авдіївка була підключена до мережі.

Читайте також:
Надлишкову “гуманітарку” з Авдіївки передають іншим містам Донеччини, – ВЦА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна