Теракт біля Верховного суду Афганістану: десятки жертв

 

Біля будівлі Верховного суду Афганістану в центрі Кабула пролунав потужний вибух.
Щонайменше 20 людей загинули, ще близько 40 людей отримали поранення, повідомляє агентство Reuters з посиланням на дані міністерства охорони здоров’я Афганістану.

З будівлі суду проведена екстрена евакуація співробітників відомства. На місці працюють бригади швидкої допомоги.

Представники правоохоронних органів стверджують, що вибуховий пристрій був приведений в дію смертником.

Об’єктами вибуху були співробітники суду, які покидали будівлю в кінці робочого дня.

Поки жодне терористичне угрупування не взяло на себе відповідальність за те, що сталося, але великі теракти в Афганістані переважно організовують бойовики радикального ісламістського руху “Талібан”.

Афганській владі після виведення з цієї країни більшості військ НАТО стало складніше справлятися з талібами. Зараз уряд у Кабулі контролює приблизно дві третини території Афганістану.

Днем раніше в Кабулі стався подвійний теракт. Спочатку злетів у повітря замінований автомобіль, що стояв на світлофорі неподалік від палацу Дар уль-Гаман.Через дві хвилини смертник привів в дію міну поруч.
Метою терористів був мікроавтобус, в якому перебували співробітники афганської розвідки. Загинули 23 людини, більше 20 отримали поранення.

Відповідальність за напад взяв на себе “Талібан”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна