РНБО: Росія активізувала заведення озброєнь на Донбас

 

Росія активізувала заведення на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців. Про це заявив у вівторок, 7 лютог, секретар Ради нацбепеки і оборони Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

За його словами, військова техніка, зброя, боєприпаси, спорядження та паливно-мастильні матеріали завозиться організовано та планомірно практично у щоденному режимі – як автомобільними шляхами, так і залізницею.

“Через неконтрольовану частину українсько-російського кордону з території РФ завозиться велика кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню тощо”, – повідомив Турчинов.

За даними РНБО, лише за останні три доби з Росії до Донбасу були перекинуті в значній кількості танки, БМП, МТЛБ, РСЗВ БМ-21 “Град”, а також САУ 2С7 “Піон” (203 мм), 2А36 “Гіацинт” (152 мм).

“Підкріплення надається російським гібридним військами вздовж всієї лінії розмежування”, – зазначив Турчинов.

Він додав, що в російських військкоматах ведеться неприхована робота з вербування контрактників для участі в бойових діях на сході України.

На думку секретаря РНБО, “все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі”.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” викликані з відпусток і приведені
в повну бойову готовність, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна