Рада прийняла закон про держфінансування освіти дітей з лінії зіткнення АТО

 

На вечірньому засіданні 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон щодо державної підтримки освіти дітей, які постійно проживають з зоні проведення АТО в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.

Як передає “Новинарня“, “за” проект №5089 проголосували 269 народних депутатів.

Законодавчим актом передбачається забезпечити державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних і комунальних навчальних закладах особам, які постійно проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, на рівні з іншими категоріями соціально вразливих дітей.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про вищу освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», а саме: на законодавчому рівні закріплено надання державної підтримки для здобуття професійно-технічної або вищої освіти тій категорії молоді, яка постійно проживає в населених пунктах зони АТО, що розташовані саме на лінії зіткнення.

“Така підтримка буде здійснюватися в межах державної цільової програми та передбачати комплекс заходів щодо повної або часткової оплати навчання, безкоштовного надання підручників та забезпечення гуртожитками, стипендіального забезпечення. Низку таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет Міністрів України”, – зазначає прес-служба ВР.

Читайте також:
У закладах військової освіти більше 40% посад віддали учасникам АТО

У Краматорську розповіли, скільки дітей з ОРДО навчатимуться
дистанційно у п’яти школах Донеччини

Школи “ДНР”: як вивчають українську історію і мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна