Поліція підозрює, що 14 грудня на КПВВ “Майорськ” людину застрелив український десантник

 

До обстрілу 14 грудня КПВВ “Майорськ” у Донецькій області, що спричинив загибель громадянина, міг бути причетний український військовослужбовець. Відповідну справу розслідує Бахмутськое відділення поліції ГУ НП в Донецькій області.
Інформацію про це можна знайти в ухвалах Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 26-27 січня.

Йдеться про військовослужбовця військової частини польова пошта В0440 – це уродженець села Високе Тетіївського району Київської області, який під час скоєння кримінального правопорушення перебував на нульовому блок-посту КПВВ “Майорське”.
Постріли зловмисника призвели до смертельного поранення в голову однієї особи й поранень ще двох осіб.

За клопотанням слідчого поліції суд арештував автомат АКМ ТК9, який закріплений за цим військовослужбовцем, а також арештував мобільний телефон, сім-карти і флешку.

Повідомляється, що були допитані військовослужбовці 45-ї бригади ВДВ ЗСУ та Бахмутського відділу Краматорського прикордонного загону, які  14 грудня 2016 року несли службу на КПВВ “Майорськ”. На допиті і прикордонники, і солдати заперечували свої постріли в бік цивільного населення. Військовослужбовці ДПС зазначали, що стріляли військовослужбовці ЗС України, а останні стверджували протилежне.

Було оглянуто і проаналізовано записи камер відеоспостереження на КПВВ “Майорськ” та зроблено висновок, що свідчення прикордонників відповідають записам, а свідчення військовослужбовців частини А1126 (п/п В0440) не відповідають об’єктивним даним та, ймовірно, завідомо неправдиві.

У матеріалах суду фігурує зокрема 4-та рота 2-го парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади (25 опбр).

26 січня суд давав слідчому поліції доступ до особових справ військовослужбовців в/ч А1126, які перебували на КПВВ “Майорськ” у день обстрілів.

Розслідування проводить слідчий відділ Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області за процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону.

Як писала “Новинарня“, 14 грудня 2016 року було відкрито вогонь по людях, які стояли в черзі поблизу КПВВ “Майорськ”. Одна людина загинула, ще особа отримала поранення в плече.
Державна прикордонна служба повідомила, що, за первинною інформацією, людей обстріляли бойовики. Водночас один із ватажків бойовиків у своєму “Фейсбуці” заявив, що українські військові самі обстріляли автобус із цивільними на підконтрольній собі території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна