На Луганщині обстріляли українських офіцерів СЦКК

 

Бойовики так званої “ЛНР” обстріляли українських офіцерів СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) під час їх роботи в Луганській області в понеділок, 6 лютого.
Про це сповіщає у вівторок прес-центр штабу АТО, передає “Новинарня“.

“Вчора, під час проведення фотофіксації обстрілу ворогом мирного населеного пункту Лобачеве, російсько-терористичними військами було здійснено підступний напад на офіцерів української сторони СЦКК. Представники наглядової місії, які документували злочини на українському Донбасі потрапили під снайперський вогонь”, – зазначено в повідомленні.

Ушкоджено автомобіль місії. На щастя, поранених і загиблих немає, зазначили у штабі.

У звіті немає фото з місця події.

В СЦКК звертають увагу, що всі автомобілі були відповідно марковані великими знаками НМ (наглядова місія), а офіцери мали шеврони наглядової місії.

“Наголошуємо, що подібні вчинки є грубим порушенням всіх міжнародних угод і ще раз підкреслює бандитський характер терористичних формувань ОРДО і ОРЛО”, – підкреслили в штабі АТО.

Нагадаємо, минулого року автомобіль української сторони СЦКК був обстріляний 20 серпня бойовиками “ДНР” біля Світлодарська.

Читайте про схему роботи українських і російських представників в СЦКК:
На території ОРДЛО працюють вісім українських спостерігачів з СЦКК,
у нас – 75 росіян. ЯК ЦЕ ВИГЛЯДАЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна