Москва остаточно “віджала” кримський НДІ “Магарач”

 

Окупаційна влада Криму ліквідувала Науково-дослідний інститут винограду і вина “Магарач” у Ялті, передавши майно НДІ у “федеральну власність РФ”.
Про це повідомляє “Кримінформ”.

“Рада міністрів Республіки Крим ліквідувала «Національний науково-дослідний інститут винограду і вина «Магарач» і передала у федеральну власність його майно та майно державної бюджетної установи «Науково-дослідний інститут сільського господарства Криму». Відповідні розпорядження були прийняті сьогодні на виїзному засіданні кримського уряду у Білогірську”, – йдеться в повідомленні 7 лютого.

Як випливає з документів окупаційного уряду Криму, товарно-матеріальні цінності двох НДІ вирішено “передати безоплатно з державної власності Республіки Крим у федеральну власність”.

Водночас окупаційна адміністрація Криму підрахувала, що майно НДІ “Магарач” і НДІ сільського господарства “сумарно налічує понад 8 тис. найменувань, серед яких 1 тис. вантузів, 90 тис. пробірок і один шланг для поливу Gerber Plus”.

Як відомо, навесні 2014 року підконтрольна Росії кримська “Самооборона” захопила державні українські винзаводи, серед яких “Массандра”, “Новий світ” і “Магарач”. На чолі підприємств окупаційна російська влада поставила своїх керівників, а також присвоїла українські торговельні марки кримських вин.

Читайте також:
ООН сформувала трибунал для позову України до РФ стосовно Криму, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна