Горбулін окреслив три сценарії подальшого протистояння з Кремлем

Росія може використати в протистоянні з Україною три сценарії: військовий наступ, ультиматум з вимогою федералізації державного устрою та перетворення України на сіру зону замороженого конфлікту.
Про це у вівторок, 7 лютого, на прес-конференції заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передає ЛІГА.net.

“Можна не сумніватися: Кремль готовий і сподівається, що зможе нас штовхнути в спину, якщо ми раптом опинимося біля умовної прірви. Які сценарії може застосувати до нас Кремль найближчим часом?
Сценарій битви: це буде наступ збройних формувань з Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків”, – сказав Горбулін.

Також екс-секратар РНБО він вважає, що можливий сценарій ультиматуму щодо федералізації і фактичної десуверенізації України.

“Сценарій деградації: це варіант перетворення України на сіру зону, нічийну територію нестабільності та замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію”, – сказав Володимир Горбулін, підкресливши, що Україна сьогодні повинна бути готова до реалізації Російською Федерацією будь-якого з цих сценаріїв.

Горбулін також зазначив, що мета гібридної війни, розробленої в Кремлі, країною-агресором поки не досягнута, тому така війна має продовження і на сьогоднішній день.

Як відомо, 78-річний Володимир Горбулін – член політичної підгрупи Тристоронньої контактгрупи, однак у засіданнях в Мінську він не бере участі.

Читайте також:
Мудрий Горбулін: Гібридна війна лише починається

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна