Аваков вніс на голову Нацполіції начальника карного розшуку Князєва

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Кабміну призначити головою Національної поліції України нинішьного начальника карного розшуку НПУ Сергія Князєва. Про це глава МВС повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні ввечері вніс прем’єр-міністру Володимиру Гройсману кандидатуру Сергія Князєва на призначення головою Національної поліції України. Прем’єр-міністр ухвалить рішення щодо внесення поданої кандидатури на завтрашнє засідання Кабінету Міністрів України”, – написав Аваков.

Аваков додав фото Князєва у камуфляжі, розгрузці та з автоматом.

За його словами, кандидатуру він обрав за результатами проведеного конкурсу, нібито враховуючи думки членів комісії.

Водночас, за даними “Новинарні“, заступник голови НПУ Костянтин Бушуєв на конкурсі набрав більше балів, ніж генерал поліції Князєв, який очолює Департамент карного розшуку НПУ.

Як відомо,  Сергій Князєв – кандидат юридичних наук. Із 1995 року він працював у карному розшуку – від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління карного розшуку в Київській області.

В останні три роки Князєв очолював обласні управління поліції в Закарпатській, Рівненській областях, працював у Київській і Донецькій областях.

“За мужність і героїзм, проявлені при захисті суверенітету і територіальної цілісності України, в грудні 2014 року Князєва Сергія Миколайовича нагороджено орденом Данила Галицького”, – написав Аваков (в оригіналі – “Данилы Галицкого”).

Я сподіваюся, що генерал поліції Князєв, маючи досвід роботи «на землі», високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, відмінний послужний список в карному розшуку і справжній бойовий досвід – найкраща кандидатура для голови Національної поліції України”, – заявив міністр внутрішніх справ.

Читайте також:
Комісія відібрала трьох фіналістів конкурсу на голову Нацполіції

Як відомо, Національна поліція залишалася без голови після добровільної відставки Хатії Деканоїдзе 14 листопада. В. о. голови НПУ був перший заступник Вадим Троян, проти призначення якого висловилася Деканоїдзе.
Конкурс на посаду голови Нацполіції не передбачений законодавством, він був ініціативою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і тривав з 15 грудня 2016 року по 6 лютого 2017 року.

До консультативної комісії входили троє громадян України – журналіст Віталій Портников, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, директор програмної ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” Роман Романов, а також троє поліцейських-іноземців – Мікаел Люнгбю (Данія), Джозеф Макаллістер (Канада), Джон Монтані (США).

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного охочого обійняти посаду керівника НПУ.

Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років.

Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня.

Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.

На наступному етапі залишилося 10 претендентів (СПИСОК). Із них комісія відібрала трьох, із яких голову НПУ мають обрати міністр внутрішніх справ та уряд.

Серед трьох фіналістів, крім Князєва й Бушуєва, був Андрій Вишневський – адвокат, директор Координаційного центру з надання правової допомоги.

Читайте також:
Фаворити відбору на голову Нацполіції Троян і Крищенко зійшли з дистанції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна