Алеппо-2. Внаслідок авіаудару Росії по Ідлібу загинуло більше 15 людей, – ЗМІ

 

Щонайменше 15 людей загинули в результаті авіаударів імовірно ВПС Росії по сирійському місту Ідліб, що перебуває під контролем військ опозиції.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані місцевих рятувальників.

“Внаслідок восьми атак з повітря, здійснених, ймовірно, російськими літаками, було повністю зруйновано кілька багатоповерхових будинків у спальних районах на північному заході міста, поранення отримали десятки людей”, – йдеться в повідомленні.

За словами свідків авіаударів, атаки здійснили військові літаки РФ, проте Москва наразі не коментує інформацію.

Як відомо, російська авіація розпочала надавати вогневу підтримку військам Асада з 2015 року.
З моменту набуття чинності перемирʼя у кінці 2016 року місцеві мешканці відзначали зменшення кількості ударів російською авіації.
Водночас літаки очолюваної США коаліції завдали низку ударів у сільській частині провінції Ідліб, яка є оплотом джихадистів, багато з них у минулому були пов’язані з “Аль-Каїдою”.

Варто додати, що у провінції Ідліб оселилися тисячі бойовиків сирійської опозиції та членів їх родин, що були евакуйовані із сіл і містечок навколо Дамаска і міста Алеппо, яке уряд повернув нещодавно.

Читайте також:
80% авіаударів Росії в Сирії спрямовані не на ІДІЛ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна