Загострення ситуації а Авдіївці пішло на спад, діти йдуть до школи, – Жебрівський

 

Загострення ситуації в районі Авдіївки пішло на спад. Про це в понеділок, 6 лютого, заявив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає канал “112 Україна“.

“Пік загострення бойової ситуації біля Авдіївки трохи пішов на спад. Сподіваюся, сьогодні вже запрацюють школи. Умови для відкриття є. Електроенергія відновлена, ще допрацьовують. Тепло є, до кінця сьогоднішнього дня вода буде в повному обсязі”, – зазначив голова облВЦА.

За словами Жебрівського, сформовано 10 будівельних бригад, вони приступають до відновлювальних робіт у будинках.

Як повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій, станом на 08:00 6 лютого до централізованого електропостачання було підключено 80 відсотків Авдіївки.
Тримають роботи з підключення до мережі решти 20 відсотків міста та перепідключення об’єктів соціально-побутової сфери з електрогенераторів на централізоване електропостачання.

У місті функціонує один пункт життєзабезпечення (сім наметів ДСНС, один – благодійної організації), три стаціонарних пункти обігріву.
До яких звернулося вже загалом 11789 осіб (за минулу добу – 1661 осіб), забезпечено харчування трьома польовими кухнями.

Станом на 08:00 6 лютого з міста Авдіївка евакуйовано 290 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей); протягом минулої доби – 24 особи (з них 11 дітей).

Як повідомляла “Новинарня“, внаслідок обстрілів прифронтове місто Авдіївка Донецької області залишилося без електрики 30 січня. Були проблеми з тепло- і водопостачанням. Урядовим і комунальним службам у стислі терміни вдалося відновити теплопостачання міста та організувати подачу води за графіком.
Після цього через нові потужні обстріли з боку бойовиків не могли відбутися роботи з відновлення енергопостачання.
У суботу ввечері, 4 лютого, голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в СЦКК знову дала гарантії припинення вогню в Авдіївці на неділю. Після ремонтних робіт 4-5 лютого в неділю ввечері Авдіївка була підключена до мережі.

Читайте також:
Надлишкову “гуманітарку” з Авдіївки передають іншим містам Донеччини, – ВЦА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна