Сироїд закликає прийняти закон про відповідальність РФ за агресію на Донбасі

 

Народні депутати, зокрема лідери фракцій-членів коаліції, мають ініціювати законопроект про відповідальність Російської Федерації за агресію на Донбасі та завдані нею збитки.
Як передає “Новинарня“, про це заявила заступниця голови ВР Оксана Сироїд на погоджувальній раді парламенту 6 лютого.

“Ми звучимо справді дуже переконливо, особливо уряд і коаліції, коли закликаємо для єдності для того, щоб дати відсіч російській агресії. І ми завжди єдині, коли треба голосувати за звернення до всіх урядів всіх міжнародних держав стосовно всього. Але насправді чи є ми такі єдині, коли стосується рішення нас самих? Мені здається, це дуже гарний момент для нас усіх перевірити цю єдність”, – сказала Сироїд, яка представляє “Об’єднання “Самопоміч”.

“Ми закликаємо стати всіх депутатів, особливо лідерів фракцій коаліції, стати співініціаторами проекту закону про відповідальність Росії за агресію і за ті збитки, які вона завдала. Це момент істини для нас – чи готові ми бути єдиними, щоб дати відсіч російській агресії, чи ні. А далі – припинити торгівлю”, – наголосила Сироїд.

Вона також запропонувала депутатам проголосувати за відставку міністра з питань окупованих територій Вадима Черниша, який запроваджує проект “ефективного контролю” над ОРДЛО з боку Російської Федерації.
“Його діяльність спрямована на підрив української державності. Він, на жаль, виконує російські вказівки, вказівки російського керівництва”, – заявляла Оксана Сироїд.

Раніше Сироїд оголосила також про наміри вимагати прийняття закону про тимчасово окуповану територію України

Читайте також:
Нардеп Парасюк на блокаді залізниці в Бахмуті вдарив поліцейського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна