НАБУ викрито корупційну схему в “Енергоатомі” на 30 млн. грн., п’ятеро затримані

 

У понеділок, 6 лютого, детективи Національного антикорупційного бюро затримали п’ять осіб, імовірно причетних до корупційної схеми заволодіння коштами однієї з атомних електростанцій ДП “НАЕК “Енергоатом”.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що зловмисники імовірно заволоділи 30 млн. гривень.

Їх затримали за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

“Під час розслідування встановлено, що затримані – службова особа АЕС ДП “Енергоатом” та чотири представники комерційних структур – при здійсненні держзакупівель, використовуючи підконтрольні підприємств, забезпечили укладення та виконання договорів поставки комплектуючих для АЕС за завищеними цінами (перевищували ринкові у 18-34 рази)”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Упродовж доби затриманим планується повідомити про підозру та в подальшому обрати запобіжні заходи.

 

Читайте також:
НАБУ затримало 10 осіб, причетних до “справи Мартиненка”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна