Комісія відібрала трьох фіналістів конкурсу на голову Нацполіції

 

Консультативна комісія з відбору нового голови Національної поліції планують подати на розгляд міністра внутрішніх справ Арсена Авакова три кандидатури – Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва.
Про це сьогодні, 6 лютого, повідомив секретар комісії Євген Захаров, передає “Українська правда”.

Директор Харківської правозахисної групи Захаров розповів, що члени комісії в суботу зустрічалися з главою МВС Аваковим і мали з міністром “змістовну дискусію” щодо кандидатів.

За словами Захарова, вже сьогодні троє відібраних кандидатів мають зустрітися з Аваковим, й ім’я переможця конкурсу на посаду голови Нацполіції можна чекати найближчими днями.

Як відомо, Костянтин Бушуєв – заступник голови Нацполіції, керівник апарату НПУ.
Андрій Вишневський – адвокат, директор Координаційного центру з надання правової допомоги, колишній директор Центру правової реформи та законопроектних робіт при Міністерстві юстиції. Він є фаворитом багатьох громадських активістів у конкурсі.
Сергій Князєв – начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Читайте також:
Троян і Аваков керуватимуть Нацполіцією через свого протеже, – адвокат Майдану Закревська

На посаду голови Нацполіції подали заявки 64 претенденти

Як відомо, конкурс на посаду голови Нацполіції не передбачений законодавством і є ініціативою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
До консультативної комісії входять троє громадян України – журналіст Віталій Портников, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, директор програмної ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” Роман Романов, а також троє поліцейських-іноземців – Мікаел Люнгбю (Данія), Джозеф Макаллістер (Канада), Джон Монтані (США).

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного бажаючого обійняти посаду керівника НПУ.
Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років.
Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня.
Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.
На наступному етапі залишилося 10 претендентів (СПИСОК). Із них комісія відібрала трьох, із яких голову НПУ мають обрати міністр внутрішніх справ та уряд.

Читайте також:
Фаворити відбору на голову Нацполіції Троян і Крищенко зійшли з дистанції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна