Голова СММ ОБСЄ: Цивільна інфраструктура на Донбасі має бути захищена від атак

 

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан у контексті бойових дій відзначив необхідність захисту цивільної інфраструктури, яка є критично важливою для населення Донбасу.

“Цивільна інфраструктура, особливо та, від якої залежить цивільне населення, повинна бути захищена від атак. Необхідно уникати будь-якою ціною використання її для будь-яких військових потреб”, – заявив голова СММ ОБСЄ в Україні, про що повідомлено на її сторінці у “Фейсбуці”.

Апакан додав, що результат шкоди цивільної інфраструктури, таких як системи водопостачання і електричної мережі, має далекосяжні наслідки, в тому числі викликає страждання жителів району і може призвести до можливого викиду токсичних хімічних речовин.

Голова СММ підкреслив, що “необхідні подальші зусилля і конкретні кроки, щоб уникнути ризиків і проблем, включаючи демілітаризацію конкретних об’єктів і утримання від використання у військових цілях”.

Нагадаємо, в районі Авдіївки з 29 січня не припиняються обстріли, через це в місті під час 20-градусних морозів було припинено електропостачання, виникли проблеми з тепло- й водопостачанням. 31 січня в Авдіївці оголошено надзвичайний стан у зв’язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрози гуманітарної катастрофи. З міста евакуйовано близько трьох сотень людей.
Електрику вдалося підключити ввечері 5 лютого.

За повідомленням гендиректора Авдіївського коксохіму Муси Магомедова, станом на 6 лютого містоутворюючий завод працює на одному високовольтному введенні. Два коксових цехи в режимі гарячої консервації, два – працюють в звичайному режимі. За словами директора заводу, кількість коксового газу не дозволяє одночасно нагрівати і батареї, і місто.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна