Голова ДФС Насіров отримав догану за турпоїздку на інавгурацію Трампа. Міністр питає – на які гроші?

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк планує звернутися до Нацагенції з питань запобігання корупції та НАБУ з проханням перевірити, чиїм коштом голова ДФС Роман Насіров їздив на інавгурацію президента США Дональда Трампа. Наразі він оголосив Насірову догану.
Про це глава Мінфіну заявив на прес-конференції 6 лютого, передає “Економічна правда”.

“Після того, як ми провели важкий закон через Верховну Раду, і саме зараз час його впроваджувати, де знаходиться голова Фіскальної служби? В Америці. Замість того, щоб реалізовувати те завдання, як ми поставили, він займається самопіаром”, – наголосив Данилюк.

Крім того, за його словами, Насіров поїхав у відпустку, не погодивши це з міністром фінансів, який координує діяльність Державної фіскальної служби, а також прем’єр-міністром України.

“Це є вимога законодавства. Це грубе порушення”, – підкреслив глава Мінфіну.

“Він (Насіров) поїхав на інавгурацію президента США, в цьому немає нічого поганого, але це досить недешеве задоволення. Там, де він був (місце на інавгурації, коштує приблизно 250 тисяч доларів. Немаленька сума, чи заделарована вона? Потрібно простежити”, – підкреслив Олександр Данилюк.

“А якщо ні, то потрібно запитати… Може, це подарунок, може, послуга. Якщо його запрошують на такі заходи безкоштовно, то я повинен сказати, що законодавство забороняє приймати такі подарунки та послуги. На цьому туризм не закінчився. Потрібно ж було ще поснідати. Відповідно до закону, як координуючий міністр, я повинен звернутися до НАЗК та НАБУ для аналізу цієї ситуації”, – сказав міністр.

“Через те, що головою ДФС не були виконані мої доручення, а також не погодженість зі мною щодо відсутності на робочому місці, я ініціював до Кабінету Міністрів притягнення Насірова до дисциплінарної відповідальності. Якщо не буде зроблено ніяких висновків, то друга догана – це звільнення”, – підсумував Данилюк.

Читайте також:
Тимошенко переконує, що зустрілася з Трампом не в туалеті, а все це чорний піар від Порошенка

Український десант на інавгурації Трампа: платили багато, пустили не всіх

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна