Україна прощається із героїчною санінструкторкою Наталею Хоружою, яка загинула на Світлодарській дузі

 

Сьогодні, 5 лютого, на Дніпропетровщині ховають героїчну жінку — санінструктора 54-ї окремої механізованої бригади 42-річну Наталію Хоружу, яка загинула на Донеччині.

“2 лютого близько 12-ї години в районі Світлодарської дуги терористи почали обстрілювати передові позиції 54-ї бригади. Молодший сержант Наталія Хоружа кинулася допомагати трьом пораненим військовослужбовцям, будучи при цьому під обстрілом.

Коли рятувала вже третього і сіла в автомобіль медичної допомоги для його супроводження, терористи влучили в машину з ПТУРа (протитанкова керована ракета – “Н”). Причому стріляли саме в медиків. Поранений боєць отримав контузію, водія сильно зачепило (відірвало ногу – “Н”), але він вижив. А жінка-санінструктор загинула на місці”, – йдеться на сторінці Міністерства оборони.

Вона не тримала на цій війні в руках автомат, а лише поєднувала на передовій роботу медичного працівника та психолога.

“Наталія була маленькою та тендітною жінкою, проте сміливою людиною з чуйною і доброю душею, відмінним санінструктором, приємним співрозмовником”, — пригадують зі сльозами на очах бійці 1-го батальйону 54-ї бригади, загартовані у важких боях на Донбасі.

Як пише волонтер Ян Осока, Наталя Олександрівна Хоружа народилася 9 червня 1972 року і місті Першотравенськ Дніпропетровської області.
1990 року закінчила медучилище у Дніпрі. Працювала в селі Зелений Гай медсестрою, згодом вийшла заміж та переїхала в селище міського типу Просяна Покровського району Дніпропетровської області.

Служити до Збройних сил України за контрактом жінка пішла в серпні 2016 року.

“Чого ти сюди прийшла? — запитували тоді військові “п’ятдесятчетвірки”, дивлячись на тендітну Наталю. — Як ти будеш хлопців витягувати?”
Але вона їх заспокоювала: “Не переживайте!” Викликалася бути санінструктором 1-ї роти 1-го батальйону.

Вже протягом кількох тижнів служби Наталя викликала в бувалих бійців захоплення. Адже вона ніколи не скаржилася, щодня була з солдатами під обстрілами. Кожен для неї був рідним, за кожним слідкувала, як за сином.

Наталія Хоружа ніколи не загине в серцях бійців 54 омбр. Вона на завжди залишиться світлим промінчиком, який направляє синів своєї землі на подвиги…

Читайте про втрати 2 лютого:
Серед загиблих військових – рятувальник і медики, поранено майже 20 бійців

“5 – 300, 2 – 200. ТІЛЬКИ НЕ СПИ!”
Розповідь волонтерки, яка рятувала поранених під Станицею Луганською

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна