У Криму вийшов з-за ґрат адвокат Еміль Курбедінов

 

Адвокат кримських татар Еміль Курбедінов вийшов із Сімферопольского ізолятора тимчасового утримання після 10 діб арешту.
Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у “Фейсбуці” в неділю, 5 лютого.

На інших фото із соцмереж Курбедінов позує біля воріт т.зв. “ізолятора тимчасового утримання підозрюваних та обвинувачених УМВС Росії по м. Сімферополю”.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 січня силовики, що представилися співробітниками центру “Е” МВС окупованого Криму, затримали Курбедінова, провели обшуки у нього в офісі та за місцем проживання, де зареєстрована юридична колегія.

ФСБ Росії звинувачує його нібито в поширенні екстремістських матеріалів через інтернет.

Україна поскаржиться на арешт Курбедінова в ОБСЄ.

Еміль Курбедінов є захисником у кількох резонансних справах, порушених російською владою окупованого Криму проти громадських активістів. Він захищає кількох затриманих у справі “Хізб-ут-Тахрір”, “справі 26 лютого“, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Миколу Семену.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна