Більш як через місяць Вірменія віддала Азербайджану тіло загиблого військового

 

Більш як через місяць Азербайджан повернув із Вірменії тіло свого військовослужбовця Чингіза Гурбанова, який загинув під час перестрілки на лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військ 29 грудня 2016 року. Про це повідомляє агенція “Анадолу” з посиланням на міністерство оборони Азербайджану.

Процес передачі тіла відбувся за посередництва Анджея Каспшика, особистого представника діючого голови ОБСЄ, та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У Баку зазначають, що Азербайджан повернув тіло свого військовослужбовця завдяки зусиллям президента Ільхама Алієва.

Як відомо, розвідгрупа ЗС Вірменії вранці 29 грудня потрапила в засідку при спробі переходу державного кордону Азербайджану й зазнала втрат.
У Вірменії повідомляли про вихід диверсантів з боку Азербайджану.
Зіткнення відбулося в районі вірменського села Чинарі Тавушської області, розташованого на кордоні з Азербайджаном.
В результаті бою безвісти пропав військовослужбовець ЗС Азербайджану рядовий Чингіз Гурбанов, який не був спецназівцем.
За повідомленнями Баку, він потрапив в оточення, загинув і був доправлений на територію Вірменії, де вірменська сторона зробила фото трупа з пропагандистською метою – аби звинуватити в переході кордону азербайджанців.

Напруженість у відносинах між Баку і Єреваном існує відтоді, як у 1988 році спалахнув Нагірно-карабахський конфлікт, спричинений територіальними претензіями Вірменії до Азербайджану. Нагірний Карабах і сім прилеглих до нього районів перебувають під окупацією збройних сил Вірменії.
Прийняті Радою безпеки ООН чотири резолюції щодо звільнення окупованих земель Азербайджану не виконуються Вірменією.

Як інформувала “Новинарня“, останнє велике загострення конфлікту навколо НКР відбулося в квітні 2016 року: армія перейшла в наступ на сепаратистський регіон.

Читайте також:

Вірменія відклала визнання незалежності Нагірного Карабаху

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна