22PushUpChallenge в Чернігові зібрав майже тисячу учасників

 

Флешмоб 22PushUpChallenge у Чернігові в неділю, 5 лютого, зібрав майже 1 тисячу учасників – колишніх АТОвців, військових, студентів, спортсменів, інших мешканців обласного центру.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”.

Масова акція з відтискання від долівки на підтримку ветеранів АТО пройшла на в’їзді в місто, неподалік від Катерининської церкви УПЦ Київського патріархату.

“Зараз нас тут близько тисячі людей разом із дітьми. Тут присутні учасники бойових дій, кадрові військові, курсанти академії, ліцеїсти, студенти, керівники обласної адміністрації, міської ради та інші мешканці нашого славетного міста Чернігів. Враховуючи події, що зараз відбуваються в Авдіївці і по всій лінії розмежування, я пропоную вшанувати пам’ять наших загиблих бійців хвилиною мовчання”, – оголосив перед початком віджимання один з організаторів заходу.

Після вшанування полеглих учасники флешмобу віджалися 22 рази.

Перед цим захід був освячений архієпископом Чернігівським і Ніжинським КПЦ КП Євстратієм (Зорею).

Естафету 22PushUpChallenge Чернігів прийняв від Житомира, а передав виклик Львову.

Читайте також:
Новинарня” передає естафету прем’єру Гройсману:
22PushUpChallenge повинен дати конкретний результат!

Павло Славинський з Чернігова. Коваль-психолог прийшов з війни

Як відомо, влітку 2016 року естафету 22PushupChallenge запустили у США – після того як американський Департамент у справах ветеранів оприлюднив шокуючий звіт про самогубства серед колишніх військових США за 2014 рік.
Стало відомо, що близько 22 ветеранів у США щодня накладають на себе руки.
Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20, адже 7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році. Однак виклик “22Kill” залишився.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, було започатковано флешмоб, умовою якого стало 22-разове відтискання від підлоги протягом 22 днів.

В Україні естафета стала масовим явищем у середині січня 2017 року, особливо в середовищі військових. Її учасники заявляють про бажання підтримати українських воїнів, які повернулися з АТО, зокрема тих, хто має посттравматичний синдром.

Окрім того, флешмобом хочуть наголосити: бійці, які повертаються додому з війни, потребують уваги та підтримки суспільства.

Як повідомляла “Новинарня“, в ЗС України 2016 року покінчили життя самогубством 63 військові.

Читайте також:
Флешмоб 22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО:
Забродський і ВДВ кинули виклик Генштабу

22РushUpChallenge: командування флоту віджалося у вигляді тризуба. ВІДЕО

Рекордний #22pushupchallenge – разом відтискалися
700 військових Академії Сагайдачного

Новий рекорд масовості #22PushUpChallenge:
у Харкові відтискалися 2017 курсантів та офіцерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна