Суд у штаті Вашингтон призупинив дію антиімміграційного указу Трампа. ОНОВЛЕНО

 

Федеральний суд у Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа про тимчасову заборону прийому у США біженців та видачі віз громадянам семи переважно мусульманських держав.

Дію указу призупинено по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою, повідомляє BBC.

У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними і скасувати його.

ОНОВЛЕНО: Міністерство юстиції США обіцяло оскаржити це рішення суду Сіетла в судовому порядку.
Нагадаємо, раніше Дональд Трамп звільнив з посади в.о. генерального прокурора і міністра юстиції країни Саллі Єйтс, яка відмовилася захищати в судах його антиімміграційний указ. новим керівником Мін’юсту призначений окружний прокурор зі Східного округу штату Вірджинія Дана Боенте.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон, коментуючи рішення призупинити дію указу, назвав його свідченням торжества закону в США. Він додав, що тепер люди, які потрапили під дію указу, знову зможуть звертатися по візи.

На його думку, указ порушує положення американської конституції про рівність перед законом, право за свободу віросповідання, право на справедливий судовий розгляд і закони про імміграцію.

Раніше стало відомо, що з моменту підписання указу було анульовано близько 100 тисяч уже виданих американських віз. У той же час влада США відзначає, що всі мігранти з постійним дозволом на проживання безперешкодно потрапляють у країну.

Як писала “Новинарня“, своїм указом від 28 січня президент США Дональд Трамп заборонив в’їзд у країну сирійським біженцям на невизначений термін. Програма прийому біженців з інших країн заморожена на 120 днів.

Трамп також на 90 днів призупинив видачу віз і заборонив в’їзд до США громадянам Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану та Сирії.

Підписання цього указу спричинило хвилю протестів всередині США та критики з боку лідерів інших країн.

Читайте також:

На тлі протестів суд у США призупинив антиміграційний указ Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна