Бойовики “ДНР” масово залишають позиції. Росгвардія ставить загородзагони, – ГУР

 

Із поновленням активних бойових дій різко зросла кількість випадків самовільного залишення бойовиками “ДНР” своїх підрозділів у так званому 1-му армійському корпусі. Для виявлення дезертирів залучені зокрема кадрові військові Росгвардії, що перебувають на Донбасі.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України від 4 лютого.

“3 лютого ц.р. 8 військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) самовільно залишили передові позиції зі зброєю”, – сказано в повідомленні.

За розпорядженням начальника штабу 1 АК у тилових районах встановлено блокпости з метою виявлення військовослужбовців, які самовільно залишили бойові позиції.

Для здійснення “загороджувальних” функцій на блокпостах з правом застосування зброї залучені:
на Донецькому напрямку – військовослужбовці окремого комендантського полку (Донецьк) 1 АК та підрозділи т.зв. “внутрішніх військ”, які в т.ч. укомплектовані військовослужбовцями Федеральної служби військ національної гвардії РФ;
на Маріупольському напрямку – спеціальні підрозділи охорони 1 АК та представники військової комендатури, інформують у ГУР.

За даними розвідки, з метою уникнення відправки на передову та участі у бойових діях понад 30 військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК написали рапорти на звільнення зі служби.
Командуванням полку прийнято рішення щодо утримання зазначених осіб під арештом.

“Водночас проблема неукомплектованості особовим складом у підрозділах полку, яка виникла у ході ведення активних бойових дій у районі Авдіївки, вирішується прикомандируванням військовослужбовців з інших з’єднань і частин 1 АК та створенням зведених підрозділів”, – повідомляє ГУР.

Нагадаємо, в районі Авдіївської промзоні 72-й механізованій бригаді ЗС України протистоїть 11 омсп “Восток”, який зазнає великих втрат.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” масово криють одне одного “дружнім вогнем”, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна