З початку доби 3 лютого – понад 60 обстрілів. В Авдіївці двоє загиблих – офіцери з Буковини Камінський і Заремський

 

З початку доби п’ятниці, 3 лютого, проросійські бойовики 66 разів обстріляли позиції Збройних сил України, внаслідок чого двоє українських військових загинули, п’ятеро отримали поранення. Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

Про двох загиблих військовослужбовців ЗСУ стало відомо ще з ранкових включень речника штабу АТО Леоніда Матюхіна.

Це двоє офіцерів-буковинів із батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади (Чернівці) – капітан Маріс Камінський 1990 р.н. та капітан Анатолій Заремський 1977 р.н.

Маріс Камінський

Двоє десантників загинули близько 00:05 від отриманих поранень в результаті обстрілу міста Авдіївка з БМ-21 “Град”, ще один боєць дістав поранення, повідомили в Чернівецькому облвійськкоматі.

За даними штабу, з початку доби на Донецькому напрямку, використовуючи РСЗВ БМ-21 “Град”, окупанти вели вогонь по Галіцинівці; зі 152- та 122-міліметрової артилерії, 120- та 82-міліметрових мінометів – по Авдіївці, Луганському, Троїцькому. По Пісках та Луганському неодноразово вогонь гатили танки.

На Маріупольському напрямку із “Градів”, артилерії калібру 152 та 122 мм противник обстріляв Талаківку, зі 120- та 82-міліметрових мінометів – Водяне, Красногорівку, Новотроїцьке, Лебединське, Павлопіль, Широкине, Мар’їнку, Чермалик, а з гранатометів – Гнутове. По Павлополю вогонь вів снайпер. По Водяному – БМП, по Чермалику – ПТРК, а по Широкиному – танк.

На Луганському напрямку – 152-міліметрова артилерія “працювала” по Новозванівці, 120- та 82-міліметрові міномети – по Троїцькому, Попасній та Новозванівці, гранатомети – по Кримському.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна