У Криму не вистачить газу на опалення до весни

 

Окупаційна влада в Криму припускає, що до закінчення зими півострову не вистачить запасів газу.
Про це заявила так званий міністр палива та енергетики Криму Світлана Бородуліна, повідомляє кримський портал Kafanews.

“За останній час споживання газу зросло на 30%. Першими жертвами стали жителі селищ Великої Ялти: з 29 по 31 січня в 10-градусний мороз через різке зниження тиску газу в Гаспрі і Кореїзі були зупинені котельні”, – пише видання.

Окупаційна влада заявляє, що ті прогнози щодо споживання, які робили на початку грудня у вилученому в України підприємстві “Чорноморнафтогаз”, не відповідають заявленому на початку року.

“Причому зміни споживання газу складають від 14% до 30%. Того об’єму, який ми купили, нам не вистачить до закінчення осінньо-зимового сезону”, – сказала Бородуліна.

Як відомо, наприкінці минулого року до Криму, за повідомленнями російських ЗМІ, почалися поставки газу новим магістральним газопроводом “Краснодарський край-Крим”, будівництво якого було завершено в листопаді 2016 року.

Читайте також:
Голова ОДА спростував постачання газу до Генічеська з окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна