ЄС дає Україні “рекордну” суму на управління міграцією і притулком

 

Європейський Союз надасть Україні 27,2 мільйона євро на підтримку управління міграцією та притулком.
Про це 2 лютого повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

“Це найбільший із усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізовувалися у країнах “Східного партнерства”. Ми надамо 27,2 мільйона євро у наступні три роки для впровадження проекту управління міграційними процесами та притулком в Україні”, – зазначив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час презентації в Києві проекту “Підтримка управління міграцією та притулком в Україні”.

Проект, який впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції (МОМ), розрахований на три роки та передбачає створення інформаційної системи управління міграційними процесами в Україні, моніторингу міграційної динаміки та реформування українських органів державної влади, відповідальних за питання міграції.

Голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі повідомив, що міграційний менеджмент, який незабаром буде запроваджений в Україні, не поступатиметься європейським та американським аналогам.

За даними МВС, проект зокрема допоможе міністерству, Державній міграційній службі та Державній прикордонній службі швидше та ефективніше надавати послуги прикордонного контролю громадянам України та іноземцям.
Так, серед іншого, за гроші Європи українські прикордонники отримають серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску, а міграційна служба – обладнання та програмне забезпечення для Центру обробки даних.

Читайте також:
Україна – в списку зовнішньополітичних пріоритетів ЄС на 2017 рік

Ще одна бомба під безвізовий режим.
Питання і відповіді про “війну з біженцями” в Яготині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна