Якщо Порошенко проведе референдум щодо НАТО, він виграє, – Бекешкіна

Якщо президент найближчим часом ініціює референдум про вступ до НАТО, то українці його активно підтримають.
Таке переконання в четвер, 2 лютого, висловила на брифінгу директор Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає “Укрінформ”.

“Заява президента про референдум – це правильне рішення. Це спосіб певного тиску на наших західних партнерів – що Україна відчуває свою близькість до НАТО і що НАТО треба більш активно співпрацювати з Україною. Тому що всі соціологічні опитування показують: якщо такий референдум відбудеться, він буде виграний. Причому з досить солідним рахунком”, – переконана соціолог.

“Вступ України до НАТО зараз підтримує половина населення. Приблизно відсотків 30 – не підтримує. Але якщо говорити про референдум, то там рахунок “за” – 75%,  за нашими опитуваннями”, – стверджує Ірина Бекешкіна.

Вона вважає, що ті громадяни, які виступають проти членства України в НАТО, на цей референдум просто не підуть.
А серед тих, хто підуть, прихильників НАТО “зашкалює за 90%, бо вони активні, з ентузіазмом підуть і проголосують”.

Водночас соціолог заявляє, що реально питання членства в НАТО перед Україною зараз не стоїть – “просто тому, що це суперечить статуту Альянсу, адже ми зараз воююча країна”
“Навіть якби щось змінилося у статуті, країни НАТО не досягли б у цьому питанні консенсусу, що є обов’язковим при прийнятті рішення”, – вважає Бекешкіна.

“Але демонстрація позитивного ставлення нашого населення до НАТО дуже важлива! Особливо в порівнянні з тим, що майже всі роки незалежності України ставлення нашого населення до членства в НАТО було негативним, люди віддавали перевагу нейтральному статусу. Зараз ситуація змінилася – і це демонстрація позиції українських громадян!”, – наголосила Ірина Бекешкіна.

Читайте також:
У НІмеччині Порошенко оголосив про референдум для вступу України в НАТО

У НАТО відклали зустріч з Україною, щоб не дратувати Москву, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна